Het is weer bijna zomer

26 mei 2015

Elke zomer is het weer raak. Veel aanbestedende diensten brengen een aanbesteding uit vlak voor de zomervakantie en verwachten dat de markt een aanbieding uitbrengt in augustus. Rijkswaterstaat heeft kortgeleden aangekondigd in de zomervakantie en tussen kerst en nieuwjaar een zogenaamd “tenderreces” in te stellen. Andere aanbestedende diensten zijn nog niet zover.

Afgelopen jaren heb ik nuttig werk kunnen doen bij bedrijven die tijdens de zomervakantie een probleem hebben met de bezetting van de tenderdesk. Sowieso is het moeilijk om tijdens de zomervakantie de juiste mensen in het bedrijf te mobiliseren om aan een tender mee te helpen. Veel wisselingen in het team zorgen dat er tijdens het proces veel informatie moet worden overgedragen aan vervangers en de bidmanager heeft zijn handen vol aan het coördineren van het aanbiedingstraject. Onder die omstandigheden wordt de hulp van een ervaren bidmanager, die zijn hoofd koel houdt en het proces goed plant en structureert, zeer gewaardeerd.

Dreigt er bij u een personeelstekort op de tenderdesk in de zomer? Reageer dan snel. We hebben nog capaciteit, maar wij kunnen onszelf niet klonen.

Smart Tenders

06 511 22 552

Reactie toevoegen