Het wordt weer druk in de zomer

23 juni 2014

De traditionele vakantiedrukte staat weer voor de deur. Gemeentes, provincies, de rijksoverheid en andere diensten publiceren in de weken vlak voor de zomervakantie vaak nog een aanbesteding, zodat ze bij terugkomst de ingediende offertes kunnen gaan beoordelen. Jammer genoeg houden ze daarbij weinig rekening met bedrijven die in de zomervakantie ook vaak minder bezet zijn en die moeite hebben om personeel vrij te maken voor het reageren op een aanbesteding.

Als zelfstandig bidmanager hou ik daar natuurlijk rekening mee. Ik plan mijn vakantie nooit in de zomer, want juist dan moet ik vaak zijn voor mijn klanten. En je zult zien, vlak na de zomervakantie kachelt de stroom aanbestedingen hard achteruit.

Vorig jaar heb ik in de zomermaanden als een soort vakantiekracht ingevallen bij een multinational in print- en kopieerapparatuur. Mooie maanden waren dat. Enorm druk, vooral met het vinden van beschikbare projectleiders, servicemanagers en andere specialisten. En een ware kunst om de wisselingen in het bidteam op tijd te zien aankomen, overdrachten te regelen en toch nog kwalitatief hoogwaardige aanbiedingen de deur uit zien te werken.

Deze zomer ben ik beschikbaar voor iedereen die mij belt. Zoals het nu lijkt, heb ik tijd genoeg voor nog een paar aanbestedingen. Ziet u ook een grote workload op u af komen en hebt u te weinig capaciteit om een goede aanbieding te maken? Bel snel: 06 511 22 552.

Reactie toevoegen